NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Verzekeren

2Link.be / Dochters / Verzekeren / Weblog / De verzekeringspremie

Geplaatst 6 Oktober 2016, 14:03

'De verzekeringspremie'Een gemiddelde Nederlander betaald per jaar meer dan €2000 aan verzekeringspremie. Hierbij moet je denken aan een reisverzekering, autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en uitvaartverzekering. Maar liefst 60 van de jaarlijks te betalen premie, gaat naar de zorgverzekeraar, voor de verlichte basisverzekering. Als je in volgend jaar wilt besparen op deze grote kostenpost, kijk dan is kritisch naar de zorgverzekering 2017 want hier valt het meeste en het gemakkelijks te besparen.

Eigen risico basisverzekering 2017

Je kunt niet alleen besparen op je zorgverzekering, door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar, je kunt er ook voor kiezen om vrijwillig je eigen risico te verhogen voor de basisverzekering 2017. Het eigen risico voor 2017 is vastgesteld op €385 per kalenderjaar. Je kunt dit verplichte eigen risico verhogen met €500, hiermee bespaar je gemiddeld €20 per maand aan zorgverzekeringspremie.

Zorgverzekering 2017 overstappen

Het overstappen van zorgverzekeraar gaat automatisch, wanneer je voor 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit bij een andere zorgverzekeraar, dan zegt de nieuwe verzekeraar, de oude ziektenkostenpolis op. Je nieuwe basisverzekering 2017 gaat dan in op 1 januari.

Dubbel verzekerd

Veel mensen zijn dubbel verzekerd. De basiszorgverzekering vergoed, vaak alle medische kosten in het buitenland. Echter is de dekking medische kosten buitenland, vaak ook onderdeel van je reisverzekering. Zeker als je ook nog een aanvullende zorgverzekering hebt afsloten, kan je er zeker van zijn dat je dubbel bent verzekerd. In 2016 heeft er een wijziging plaatsgevonden in het basispakket, voor reizen buiten Europa, heeft het kabinet besloten, te medische kosten te vergoeden tot een maximum van 2 keer het Nederlandse tarief. Zeker in landen in Noord, Midden en Zuid-Amerika kan dit leiden tot een hoge rekening, waarvan je zelf een gedeelte moet betalen.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten

OnderwerpToegevoegd
De verzekeringspremie 6 Oktober 2016, 14:03


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be